Občania Slovenska poslali za tri dni 100-tisíc SMS na pomoc Ázii

10.01.2005 Celý región

Bratislava, 10. 1. 2005\r\n3 milióny Sk na pomoc Ázii sa za tri dni vyzbierali prostredníctvom odosielania textových správ SMS v sieti Orange Slovensko. Od pia...
Bratislava, 10. 1. 2005
3 milióny Sk na pomoc Ázii sa za tri dni vyzbierali prostredníctvom odosielania textových správ SMS v sieti Orange Slovensko. Od piatku 7. 1. 05 bolo odoslaných 100 tisíc SMS.

Na účte združenia \"SOS Ázia\" sa doposiaľ od individuálnych darcov a firiem vyzbieralo 5 miliónov korún, z ktorých 3 milióny darovala Nadácia Slovenského plynárenského priemyslu a 200.000 Nadácia Ekopolis. Spolu s výnosom SMS kampane je momentálne celkový stav zbierky združenia Človek v ohrození temer 8 miliónov Sk.

V nedeľu 16. januára odlieta na Srí Lanku humanitárna pracovníčka združenia Katarína Macejáková, ktorá má skúsenosti s vedením rozvojových projektov združenia v Afganistane. Na Srí Lanke pripraví a rozbehne projekty obnovy, ktoré budú financované z výťažku kampane združenia. Organizáciu a využitie výnosu zbierky združenie Človek v ohrození koordinuje s Honorárnym konzulátom Srí Lanky v SR. Združenie je momentálne v kontakte s tromi slovenskými stážistami na Srí Lanke, ktorí pomáhajú nášmu združeniu pri vytypovaní vhodných projektov.

Z časti výnosu budú financované aj projekty obnovy Indonézie.

O využití finančných darov budeme priebežne verejnosť informovať prostredníctvom médií.

Všetkým darcom nesmierne ďakujeme.
Zbierka naďalej pokračuje:
- Číslo účtu verejnej zbierky:
266 052 0502 / 1100 Tatrabanka, \"SOS ÁZIA\"
- posielanie SMS v hodnote 30 SK v sieti Orange Slovensko na krátke číslo 838

Združenie Človek v ohrození už päť rokov účinne pomáha na Balkáne, v Čečensku, v Iráne, v Afganistane a na Kube. Veríme, že pomôžeme aj juhovýchodnej Ázii.
Nora Beňáková, riaditeľka
 

Vyberte región